Paella

Vind 28 leuke stedentrips inclusief vervoer

Stephan Kroos

Wij willen samen met jou een onvergetelijke stedentrip samenstellen. Zo verzorgd als je zelf wenst. Alleen hotel of met trein, bus, ferry, vliegtuig en leuke excursies! En alles tegen een scherpe prijs!

Stephan KroosGaSamen.nl Stedentrips

Handige tips voor Valencia

Praktische informatie

Een goede voorbereiding is het halve werk! Of je maar een dagje blijft of voor langere tijd Valencia bezoekt, het is altijd handig om meer te weten van je vakantiebestemming. Zo kom je in ieder geval niet voor onverwachte verrassingen te staan. Op welke dagen vieren de Spanjaarden feest en wanneer zijn de winkels geopend? Ga voorbereid op stedentrip naar Valencia met deze praktische info!

Snel informatie opzoeken

Alarmnummersomhoog

Hoewel je er natuurlijk nooit vanuit gaat, is het altijd handig de alarmnummers van een stad te weten. Ook in Spanje geldt het alarmnummer 112.

Bijzonderhedenomhoog

Roken
In Spanje geldt een streng rookverbod. Net zoals in Nederland is het verboden te roken op kantoor, in winkels, scholen, ziekenhuizen, culturele instellingen en in het openbaar vervoer, waaronder ook de treinstations en de luchthaven. Daarnaast is het niet toegestaan om te roken bij speeltuinen, scholen en ziekenhuizen. Als het rookverbod wordt overtreden kan een boete van dertig tot zeshonderd euro worden opgelegd. Zwaardere overtredingen kunnen worden bestraft met een boete die kan oplopen tot zeshonderdduizend euro.

Mediterrane eettijden
Ontbijten, lunchen en vooral dineren gebeurt in Spanje later dan in de rest van Europa. De eerste maaltijd, 'esmorzar', wordt gegeten tussen 09:00 - 11:00. Tussen 14:00 en 15:00 wordt er geluncht en pas vanaf een uur of 9 openen de restaurants hun deuren voor de avondmaaltijd.

Feestdagenomhoog

1 januari: Nieuwjaarsdag (Año Nuevo)
22 januari: San Vicente Mártir
14 t/m 19 maart: Fallas de San José
Vrijdag: Goede Vrijdag (Viernes Santo)
Maandag: Paasmaandag (Dia de Pascua)
1 mei: Dag van de Arbeid (dia del Trabajo)
Zondag en maandag: Pinksteren (Pentecostés)
Donderdag: Maria Hemelvaart (Asunción de la Virgen)
9 oktober: Sant Dionís (Feestdag in Valencia)
12 oktober: Nationale Feestdag (Fiesta Nacional de España)
1 november: Allerheiligen (Todos los Santos)
6 december: Dag van de Grondwet (Día de la Constitución Española)
8 december: Maria Onbevlekte Ontvangenis (Inmaculada Concepción)
25 december: Kerstmis (Navidad)
26 december: Sant Esteve (winkels zijn vaak wel nog open)

Feestdagen worden door de Spanjaarden zeer serieus genomen als dagen waarop vooral NIET gewerkt wordt. Desondanks zijn enkele musea en bezienswaardigheden op deze dagen vaak wel (met aangepaste tijden) geopend.

 

Klimaatomhoog

Spanje is één van de zonnigste landen van Europa. De gehele oostkust heeft een Middellandse Zee klimaat met hete en zeer zonnige zomers en erg milde winters. In de wintermaanden zakt de temperaturen zelden onder de 10 graden. Valencia is eigenlijk het hele jaar door ideaal om te bezoeken, al zijn de beste periodes toch het voorjaar (maart en april, vanaf mei stijgt de temperatuur vaak al richting de 30 graden) en najaar. Valencia kent dan een aangename temperatuur van 20 á 25 graden. Voor wie van het zonnetje houdt, zijn de zomermaanden (rond de 30 graden) ook een optie. Valencia heeft natuurlijk altijd nog een strand om lekker af te koelen!

 

Openingstijdenomhoog

Winkels openen hun deuren tussen 9:00 en 10:00 en blijven tot ongeveer 20:00 geopend. Voornamelijk de kleinere winkeltjes sluiten 's middags (van ca. 14:00 tot 16:00 of 17:00) voor de bekende siësta. De internationale winkelketen en grote winkelcentra en warenhuizen sluiten hun deuren later, variërend tot 21:00 of 22:00. Alle winkels zijn gesloten op zondag, met uitzondering van enkele dagen dat ze open mogen zijn.

Tijdzoneomhoog

GMT +1 met uitzondering van de Centraal Europese Zomertijd. Dan geldt net zoals in Nederland GMT +2. In Barcelona is het dus altijd dezelfde tijd als in Nederland.

 

Valutaomhoog

In Spanje wordt net zoals in Nederland betaald met de Euro. Het enige kleine verschil is dat in Spanje nog wel met 1 en 2 eurocenten betaald wordt. Geld kan op bijna elke hoek van de straat opgenomen worden.

Geïnteresseerd in een stedentrip naar Valencia?

Bekijk onze stedentrips

Vervoer

In het centrum

In de stad

De snelste en leukste manier om je te verplaatsen in het centrum van Valencia, is eigenlijk gewoon te voet of met de fiets. Buiten het (historische) stadscentrum zijn er verschillende opties. Zo heeft de stad een goed busnetwerk. Kaartjes kosten ca. €1,20 per persoon. De bus is de beste manier om te reizen als je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer.

Ook het metronetwerk is uitstekend, maar vooral handig als je langere afstanden af wilt leggen. Binnen het centrum heb je niet altijd iets aan de metro, omdat er niet veel haltes zijn in het centrum. Wanneer je naar het oude centrum wilt per metro stap dan uit bij halte Colon of Xativa (bij treinstation). Vanaf hier wandel je naar het oude centrum. Ook grote bezienswaardigheden zoals het Ciudad de las Artes y Ciencias hebben geen metrohalte. Waar de metro wel het ideale vervoermiddel voor is, is een dagje strand! Ook van en naar de luchthaven is er een directe lijn. Bij het metrostation kun je een kaartje kopen via een automaat of gebruik hiervoor de handige Valencia Card, deze is geschikt voor zowel bus als metro!

Ook rijden er veel taxi's in de stad waar je je snel en makkelijk mee kunt verplaatsen. Op diverse punten vindt je een taxistandplaats of houdt gewooon je hand op. Een taxi is vrij als het lichtje groen brandt. Het starttarief overdag is vanaf  €4,-, 's avonds is dit  € 6,-.

Een andere leuke manier om de stad te ontdekken is per fiets. De afstanden in Valencia zijn kort en overal vindt je fietspaden. Schrik niet als het fietspad even ophoudt, deze gaat verderop weer verder of fiets via het zebrapad even op de stoep. Fiets bijvoorbeeld eens door het indrukwekkende Turia park. Hier fiets je heerlijk van het zuiden naar bijvoorbeeld het noorden van de stad of andersom. Ook het strand is makkelijk per fiets te bereiken. Een prima fiets huur je al vanaf ca. Euro 12,50 per dag.

 

Vliegtuig

Per vliegtuig

De vliegtijd van Schiphol naar Valencia bedraagt ca. 2 uur en 25 minuten. Valencia heeft 1 luchthaven, welke wordt afgekort met VLC. Deze luchthaven ligt op ca. 10 kilometer ten westen van de stad.

Luchthaven naar centrum

Van de luchthaven naar het centrum

Vanaf VLC (VLC airport)
Er zijn twee metrolijnen die de luchthaven met het centrum verbinden: lijn 3 (Rafelbunyol - Aeroport) en lijn 5 (Marítim Serrería - Torrent Av. / Aeroport). Dit is veruit de goedkoopste manier. Een enkele rit kost ca. € 4,- per persoon, afhankelijk van waar je moet zijn in de stad. Gebruik hiervoor ook de handige Valencia Card waarmee je onbeperkt reist met bus en metro.

Een taxi naar het stadscentrum kost vanaf circa  €25,-. De taxistandplaatsen zijn buiten de aankomsthal te vinden. Het starttarief van de taxi is vanaf  € 4,- overdag, 's avonds geldt een starttarief vanaf  € 6,-. Een taxi is beschikbaar als het lichtje groen brandt.

Er rijdt ook een speciale Aerobus, lijn 150, die ca. iedere 20 minuten vertrekt. Een kaartje kost ca. € 1,25 per persoon, enkele reis. Check van tevoren goed de haltes want deze bus stopt namelijk niet overal in de stad.

 

Geïnteresseerd in een stedentrip naar Valencia?

Bekijk onze stedentrips

Wijken

Barrio del Carmen

Barrio del Carmen

Barrio el Carmen is een oude wijk in Valencia. De wijk is bereikbaar via de ‘Puente de Serranos’ en vanuit Calle Serrano. De torens Torres de Quart en Torres de Serranos zijn een toegang tot deze oude wijk. Veel van de oude huizen zijn nu restaurants, winkels en clubs. Het is een typische oude volkswijk, heeft pleinen, tapasrestaurantjes en smalle straatjes. Ook vind je in deze wijk het mooiste plein van Valencia: Plaza de la Virgen (waar de kathedraal aan grenst).

Puerta Marina Nautica

El Cabanyal

In El Cabanyal vindt je de brede stranden zoals Las Arenas en la Malvarossa. Ook bevindt zich hier de jachthaven. Deze jachthaven ligt in de nieuwste wijk van Valencia en is speciaal aangelegd voor de wereldberoemde zeilrace, de America's Cup. Sinds 2008 is hier ook een nieuw Fomule 1 racecircuit aangelegd. Vanaf de jachthaven loopt een lange boulevard van Las Arenas naar La Malvarossa. Er zijn gezellige barretjes en heerlijke (Paella) restaurantjes. Een leuke afwisseling tijdens je stedentrip Valencia!

L'Eixample

L'Eixample

Cultuur en architectuur is veel te vinden in deze wijk. L'Eixample is een nette wijk met veel boetieks en design winkels, galeries en chique restaurants. De belangrijkste winkelstraat is Calle de Colon. Hier vindt je veel grote winkelketens. In verhouding komen er minder toeristen naar deze wijk en vindt je vooral veel locals. Een leuke bezienswaardigheid is de lokale vismarkt, Mercado de Colon.

Geïnteresseerd in een stedentrip naar Valencia?

Bekijk onze stedentrips